You are here :: Om os


Vi har altid haft kat. Tidligere havde vi almindelig huskat, indtil vi sommeren 2002 måtte tage afsked med vores gamle huskat Otto. Herefter valgte vi at få racekat, for bedre at kunne udvælge den form for temperament og personlighed vi ønsker. Efter nøje overvejelser faldt valget på en Ocicat – netop på grund af dens temperament! At racen til og med er meget smuk at se på, gør jo ikke noget, men var ikke vores egentlige begrundelse for valget.Vi har nu et lille familie-opdræt af Ocicat med maks 1-2 kuld om året.

Vores katte lever sammen med os som en del af familien, og er først og fremmest vores kæledyr! De har fri adgang i hele huset og til haven, som vi har valgt at indhegne. De lever i tæt kontakt med os – de er hvor vi er (også om natten!) – og vi mener de har så optimale livsbetingelser som det er muligt at give dem under betryggende vilkår.

Vi udstiller vores katte i ind- og udland, og finder stor fornøjelse herved - både sportsligt og socialt. Samtidig mener vi det er vigtigt løbende at få bedømt vores katte og vores opdræt, for at sikre kvaliteten også fremadrettet.

Vi er medlem af Jysk Racekatte Klub (JYRAK) under Felis Danica, som er medlem af den internationale avlsorganisation FIFe - Fédération Internationale Féline.

Endvidere er vi medlem af følgende Ocicat klubber: Dansk Ocicat, Ocicats of Scandinavia og Ocicat Club Holland.

Vores opdræt og kattehold foregår naturligvis i henhold til gældende bestemmelser om stambogsføring, salg af killinger m.v.
Vi har Felis Danicas Diplomopdrætter uddannelse og har et Godkendt Jyrak Katteri, hvor vi i rigt mål opfylder bestemmelserne om dyrevelfærd m.v.