You are here :: Katte / Cats Bobo*


EP. EC. Vinbæks Bobo - OCI b 24, chokolade spotted Ocicat - født 18. maj 2002 - *november 2014. Se stamtavle her


Bobo var vores første Ocicat, som vi fik da han var 3½ måned gammel. Han kom fra Sonja og Steen Vinbæk's opdræt i Odense. Vi faldt for ham på grund af hans gode temperament og hans store muskuløse krop, og gode spotter! Oprindeligt var det planen Bobo skulle kastreres og ”kun” være almindelig kælekat. Vi lod os dog overtale til at udstille ham, og da han viste sig at være en ocicat af særdeles god kvalitet, ændrede vi planer! Vi beholdt ham fertil og fortsatte med at udstille ham, hvor han opnåede flere nomineringer og Best In Show titler, indtil han den 04-09-2004 – som den første Ocicat i Danmark – opnåede at blive Europa Champion!

EC Vinbæks Bobo, født 18-05-2002, chokolade spotted Ocicat, OCI b 24


Bobo blev således "skyld" i, at vi besluttede at starte på at opdrætte Ocicat, og han var far til vores A-kuld.
Bobo havde en meget stor personlighed, og var ubetinget herren i huset. Samtidig var han meget omsorgsfuld overfor husets øvrige katte, og tog kærligt del i killingernes opdragelse. Bobo var nok den mest intelligente af vores katte, med en til tider imponerende evne til strategisk tænkning! Han åbnede døre, skabe og skuffer, som måtte gemme på noget af hans interesse. Han snakkede en del og tøvede ikke med at fortælle os, hvad han mente om tingene, og samtidig havde man det indtryk, at han forstod alt hvad man sagde til ham! Han var lidt reserveret overfor fremmede, men dybt hengiven overfor os han kendte, og han sov konsekvent hos os hver eneste nat.

Selvom A-kuldet var af særdeles god kvalitet, valgte vi efterfølgende at kastrere Bobo, da vi havde behov for nye blodlinjer.
Da vi senere fik en ny hankat i huset, måtte vi erkende, at Bobo ikke kunne affinde sig med dette, hvorfor vi med blødende hjerter måtte finde ham et nyt og kærligt hjem. Det fandt vi heldigvis hos en familie i Augustenborg, hvor Bobo efterfølgende nød tilværelsen i fulde drag, indtil han i november 2014 desvære måtte aflives på grund af en tumor i maven. Bobo blev 12½ år gammel.

Bobo har med sit ene kuld grundlagt vores avls linje via Athene, Daphne og hendes efterkommere.